Delete julkistaa suunnitelmansa luopua kierrätyspalvelut-liiketoiminnasta

Delete Group Oyj | Sisäpiiritieto 21.8.2020 klo 14.15 EEST

EI JULKAISTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI KOKONAAN TAI OSITTAIN SUORAAN TAI VÄLILLISESTI MISSÄÄN MAASSA, JOSSA JULKAISEMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Syyskuussa 2019 Delete sai senior-ehtoisen vakuudellisen vaihtuvakorkoisen joukkovelkakirjalainan haltijoilta hyväksynnän myydä yksi tai useampi liiketoiminta-alueensa tai liiketoiminta-alueensa osa, lukuun ottamatta Puhdistuspalvelut-liiketoimintaa. Lupa myönnettiin sillä ehdolla, että divestoinneista saatavat nettovarat käytettäisiin joukkovelkakirjalainan osittaiseen ennenaikaiseen takaisinmaksuun.

Purkupalvelut-liiketoiminnan divestointi Ruotsissa saatiin päätökseen aiemmin tänä vuonna ja strategisten vaihtoehtojen arviointi jäljelle jääneen Suomen purkupalveluliiketoiminnan osalta jatkuu. Delete on nyt päättänyt antaa taloudellisille neuvonantajilleen Danske Bankille ja Carnegielle toimeksiannon selvittää erilaisia mahdollisuuksia Kierrätyspalvelut-liiketoiminnan myymiseksi.

“Kierrätyspalvelut-liiketoiminta on kasvanut viime vuosina orgaanisesti systemaattisen investointiohjelman tukemana. Strategisen arvioinnin seuraava askeleemme on arvioida Kierrätyspalvelut-liiketoiminnan myymistä. Divestointi mahdollistaisi keskittymisen ja vahvemman resurssoinnin Puhdistuspalvelut-liiketoimintamme pitkäjänteiseen kehittämiseen,” Delete Group Oyj:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja sanoo.

Kierrätyspalveluiden liikevaihto oli 28,1 miljoonaa euroa vuonna 2019 (2018: 24,8 miljoonaa euroa), mikä vastasi 19,8 % Delete-konsernin liikevaihdosta. Kierrätyspalveluilla on kuusi kierrätysasemaa Suomessa, jotka keskittyvät kiinteiden rakennus- ja purkujätteiden sekä nestemäisten jätteiden kierrätykseen ja käsittelyyn. Vastaanotetuista jätteistä tuotetaan kierrätyspolttoaineita sekä kierrätyspuuhaketta.

LISÄTIEDOT:

Ville Mannola, talous- ja rahoitusjohtaja, Delete Group Oyj

Puh. +358 400 357 767
Sähköposti: 
ville.mannola@delete.fi

JAKELU:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

www.deletegroup.fi

Release