Delete Finland Oy divestoi Delete Ympäristöpalvelut Oy:n

Delete Group Oyj         Pörssitiedote                23.6.2022 klo 8.30
 

Delete Finland Oy divestoi Delete Ympäristöpalvelut Oy:n

Delete Group -konserniin ("Delete") kuuluva Delete Finland Oy on allekirjoittanut kierrätyspalveluliiketoimintaa harjoittavan tytäryhtiönsä, Delete Ympäristöpalvelut Oy:n, divestointia ("Yrityskauppa") koskevan sopimuksen. Yrityskauppa toteutetaan myymällä Delete Ympäristöpalvelut Oy:n kaikki osakkeet Remeo Holding II Oy:lle, joka on tunnetun suomalaisen ympäristöpalveluyrityksen Remeo Oy:n emoyhtiö.

Yrityskaupassa Delete Ympäristöpalvelut Oy:n nettokauppahinta on arviolta 36,3 miljoonaa euroa, joka sisältää transaktiokustannukset, tiettyjä nettovelkaeriä ja muita oikaisuja. Yrityskaupasta saadut varat tullaan käyttämään Delete Group Oyj:n vuonna 2024 erääntyvän vakuudellisen joukkovelkakirjan (ISIN FI4000252119) osittaiseen lunastamiseen.

Delete on yksi Pohjoismaiden johtavista ympäristöpalvelujen tarjoajista, jonka toiminta jakautuu tällä hetkellä kahteen liiketoimintaan: Puhdistuspalveluihin ja Kierrätyspalveluihin.

Vuonna 2018 aloitetun strategisen arvioinnin tuloksena Delete on selvittänyt mahdollisuuksia myydä Puhdistuspalvelut-liiketoimintaansa lukuun ottamatta yhden tai useamman liiketoiminta-alueensa. Vuosien 2020–2021 aikana Delete divestoi Purkupalvelut-liiketoimintaa harjoittavat yhtiönsä. Nyt tiedotetun Yrityskaupan toteutumisen jälkeen Delete ei enää harjoita kierrätyspalveluliiketoimintaa, ja yhtiö keskittyy puhdistuspalveluiden pitkäaikaiseen kehittämiseen. Vuonna 2021 Deleten Kierrätyspalvelut-liiketoiminnan liikevaihto oli 25,0 miljoonaa euroa, ja Puhdistuspalvelut-liiketoiminnan liikevaihto oli 110,2 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan täytäntöönpano ei vaadi kilpailuviranomaisten hyväksyntää, ja sen arvioidaan toteutuvan kesäkuussa 2022.

LISÄTIEDOT

Ville Mannola, talous- ja rahoitusjohtaja, Delete Group Oyj

Sähköposti: ville.mannola@delete.fi

Puhelin +358 400 357 767

 

DELETE GROUP LYHYESTI

Delete Group on yksi Pohjoismaiden johtavista ympäristöpalvelujen tarjoajista. Yrityskaupan jälkeen konserni tarjoaa asiakkaiden liiketoiminnan kannalta kriittisiä palveluita, jotka vaativat erityisosaamista ja erikoislaitteita puhdistuspalveluissa.

Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön palveluksessa on Yrityskaupan jälkeen noin 600 ammattilaista 28 toimipaikassa Suomessa ja Ruotsissa.
www.deletegroup.fi