Toimitusjohtajan tervehdys

KONSERNIJOHTAJA SIRPA OJALAN KOMMENTIT OSAVUOSIRAPORTTIIN TAMMI-SYYSKUULTA 2021 

”Deleten kolmannen vuosineljänneksen kokonaiskehitys oli positiivista: liikevaihto kasvoi 4 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan neljännekseen, jolloin toiminta oli poikkeuksellisen aktiivista, sillä toimituksia oli lykkäytynyt vuoden 2020 toiselta neljännekseltä kolmannelle neljännekselle. Uskomme, että liikevoittomme paranee viime vuodesta, vaikka emme todennäköisesti saa kurottua kiinni toisen neljänneksen pettymystä, joka vaikutti jonkin verran vielä vuoden 2021 kolmannellakin neljänneksellä.

Puhdistuspalveluissa Delete ylitti viime vuoden melko hyvän kolmannen vuosineljänneksen liikevaihdon. Tämä onnistui toteuttamalla monin paikoin tavallista laajemmat huoltoseisokit tehokkaasti. Myös asiakashankinnan kehitys toipuvilla markkinoilla on ollut hyvä. Operatiivinen kannattavuus palautui halutulle tasolle, vaikka käyttökate jäikin edelleen hieman heikoksi, mikä osittain johtui aiemmin raportoidusta toisen vuosineljänneksen vaativasta, kertaluonteisesta huoltoseisokista.

Kierrätyspalveluiden kehitys jatkui hyvällä tasolla: liikevaihto kasvoi 7 prosenttia ja käyttökate parani huomattavasti edellisvuodesta. Operatiivinen tehokkuus on ollut edelleen hyvällä ja suunnitellulla tasolla viime vuonna toteutettujen prosessin parannusten ja investointien jälkeen. Tampereen pääjäteaseman toiminta sujuu hyvin. Jätteenpolttokapasiteetti on parantunut, ja kierrätyspolttoainemarkkinoiden kehitys on myönteistä. Delete on myös panostanut raportointivalmiuksiinsa jätehuollon ja kestävän kehityksen osalta tavoitteenaan vastata asiakkaidensa tarpeisiin.

Koronavirus ei vaikuttanut merkittävästi Deleten liiketoimintaan kolmannella vuosineljänneksellä. Pidämme edelleen yllä tiukkaa kustannus- ja rahavirtakuria ja varaudumme toimimaan nopeasti terveys-, turvallisuus- ja tehokkuusasioissa, jos pandemiaan liittyvät ongelmat häiritsevät suunniteltuja asiakastöitä jatkossa. Noudatamme jatkossakin terveys- ja turvallisuusvarotoimia joka päivä suojellaksemme työntekijöidemme lisäksi asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme, joiden kanssa toimimme.

Olen innoissani nimityksestäni Deleten konsernijohtajaksi 1. marraskuuta 2021 alkaen. Delete on yksi Pohjoismaiden johtavista ympäristöpalvelujen tarjoajista, jolla on mielestäni paljon potentiaalia kehittyä edelleen. Kehitystä ohjaavat yhtiön strategia ja hallituksen sille osoittama suunta. Ensimmäisenä tehtävänäni on tutustua ihmisiin ja liiketoimintaan hyvin. Odotan innolla yhteistyötä Deleten ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. Yhdessä pyrimme kohti toimivampaa ja puhtaampaa yhteiskuntaa.