Toimitusjohtajan tervehdys

KONSERNIJOHTAJA SIRPA OJALAN KOMMENTIT OSAVUOSIRAPORTTIIN TAMMI-SYYSKUULTA 2022

Kolmannen vuosineljänneksen tulos oli vahva, ja tämän vuoden positiivinen kehitys jatkui. Pystyimme vastaamaan hyvin syksyn huippusesongin kysyntään ja hoidimme toimitukset laadukkaasti ja operatiivisen toiminnan tuottavuutta halliten. Liikevoittomme parani huomattavasti tuottavuuden kasvun ja toimitusten hallinnan ansiosta.

Puhdistuspalvelut-perusliiketoiminnan vahva kehitys jatkui kolmannella vuosineljänneksellä, ja aktiivisilla markkinoilla saatiin useita uusia asiakkuuksia. Kun ei oteta huomioon divestoidun W-Tech-liiketoiminnan liikevaihtoa, orgaaninen liikevaihtomme kasvoi  huomattavasti myös kolmannella vuosineljänneksellä alkuvuoden positiivista kehitystä  jatkaen. Orgaaninen kasvu kiihtyi sen ansiosta, että teollisuuden puhdistuspalveluita tarjottiin sekä uusille asiakkaille että myös vanhoille asiakkaille, joilla oli tiukka huoltoseisokkiaikataulu.

Euroopan geopoliittinen kehitys ja energiakriisi ovat vaikuttaneet liiketoimintaamme ainakin toistaiseksi vain vähän, koska emme ole suoraan tekemisissä pakotteiden kohteiden tai konfliktialueiden kanssa. Olemme onnistuneet hyvin kompensoimaan polttoaineiden hintojen nousun ja yleisen kustannusinflaation vaikutuksia tuottavuusparannuksilla ja hinnoittelutoimenpiteillä.

Kierrätyspalvelut-liiketoiminta divestoitiin onnistuneesti aiemmin tänä vuonna, ja keskitymme nyt kokonaisvaltaisesti ydinliiketoimintaamme Puhdistuspalveluihin. Pyrimme jatkamaan viimeaikaista hyvää kehityskulkua sekä orgaanisen kasvun että kannattavuuden parantamisen osalta. Yhteistyö asiakkaidemme kanssa on avain tehokkaan ja laadukkaan toimintamme kehittämiseen. Olemme varmoja, että laadukkaasta palvelusta saamamme myönteinen asiakaspalaute antaa meille hyvät lähtökohdat jatkaa kannattavaa kasvua.