Delete sijoituskohteena

Delete on yksi johtavista Pohjoismaissa toimivista täyden palvelun ympäristöpalvelujen tarjoajista. Konserni tarjoaa asiakkaidemme liiketoiminnan kannalta kriittisiä palveluita, jotka vaativat erityisosaamista ja erikoislaitteita. Toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintaan:

  • Puhdistuspalvelut
  • Purkupalvelut (Myytävänä olevat toiminnot)
  • Kierrätyspalvelut.

Historia

Delete Group Oyj perustettiin vuonna 2010, kun Toivonen Yhtiöt Oy ja Tehoc Oy, kaksi toimialojensa johtavaa yritystä Suomessa, yhdistyivät. Tehoc Oy oli johtava yritys puhdistuspalveluissa ja Toivonen Yhtiöt Oy purkupalveluissa ja jätteenkäsittelyssä. Yritysten fuusiota oli mahdollistamassa suomalainen pääomasijoittaja Intera Partners, ja fuusiota seurasi voimakas konsolidoitumiskehitys Suomen markkinoilla, kun tehtiin useita puhdistus- ja purkualojen paikallistoimijoita koskevia yrityskauppoja.

Delete Group Oyj laajensi toimintaansa Ruotsin markkinoille vuonna 2012 ostamalla teollisuuden puhdistuspalveluihin erikoistuneen Sanvac Miljö AB:n. Elokuussa 2013 pohjoismainen pääomasijoittaja Axcel osti Delete Group Oyj:n. Axcelin sijoituspäätöksen perusteena oli kasvattaa liiketoimintaa edelleen sekä orgaanisen kasvun että Suomessa ja Ruotsissa tehtävien yrityskauppojen kautta. Sen jälkeen kun Axcel osti konsernin, kasvu on jatkunut sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla.

Delete on jatkanut Ruotsin markkinoille laajentumista ostamalla vahvoja, paikallisia teollisuuden puhdistusalan yrityksiä etenkin Ruotsin koillisrannikolta, jossa sijaitsee merkittävä osa Ruotsin teollisuudesta. Vuoden 2018 aikana hankittiin teollisuuden puhdistuspalveluihin erikoistunut Waterjet Karlstad AB sekä Waterjet Stockholm AB ja W-Tech AB, jotka keskittyvät infrastruktuurin purkutöihin ja kunnossapitoon.

Axcelin omistuskaudella on myös ostettu joitakin suomalaisyrityksiä. Viimeisimmät suomalaisten teollisuuspuhdistus- ja viemäripalvelualan yritysten suuret hankinnat tehtiin vuoden 2017 loppupuolella. Silloin hankittiin Uudenmaan Erikoispuhdistus Oy, T&K Karppanen Oy ja Kaivopumppu M Kulmala Oy sekä sen tytäryhtiöt Tekno Puhto Oy ja Sertech Oy. Vuonna 2018 hankittiin hissipurkuihin erikoistunut Karhupurku Oy.

Kaikkiaan konserni on ostanut vuodesta 2011 alkaen 34 yritystä, jotka toimivat teollisuuspuhdistus- ja purkualoilla. Strategisten yritysostojen tavoitteena on entisestään vahvistaa Delete Groupin asemaa Pohjoismaiden johtavana ympäristöpalvelujen tarjoajana. Konsernin johdon mukaan markkinajohtajuus Suomessa ja vakiintunut asema Ruotsissa varmistavat, että konsernilla on hyvät edellytykset tarjota huippuluokan palvelua nykyisille ja tuleville asiakkaille.

Ruotsin Purkupalvelut-liiketoiminta myytiin vuoden 2020 maaliskuussa kahdessa osassa (Delete Heavy Demolition AB 5.3.2020 ja Delete Special Demolition AB 13.3.2020) ja Purkupalveluiden Suomen toimintojen myyntiprosessi jatkuu.